Nou, mijn nieuwe blogje schrijf ik zittend op de grond in de bus vanaf Ranong naar Khuraburi. Zoals ik eerder al had verteld, zitten de bussen hier meestal overal en staat het gangpad vaak vol met mensen. Wij waren wel op tijd voor deze bus maar helaas was hij net vol en moesten we 2 uur wachten. Toen hebben we maar gevraagd of we mee konden als we stonden/zaten in het gangpad, en dat mocht, haha. Zelfde betaald als de rest, maar beter dan 2 uur wachten! Gelukkig waren wij de eerst zittende, en hebben we het geluk om op het opstapje te kunnen zitten! Luxe hè ;)
Achteraf ben ik blij dat we weg zijn gegaan vanaf Kho Samui, ook al voelt het wel gek om na 1 nacht al weg te gaan. Maar het was gewoon en te duur, en niet wat we zochten, en Stefan zat met zijn visum.
Die heeft hij dus in Ranong kunnen regelen, vanaf daar een boottocht naar Birma en weer terug wat totaal 3 uur duurde, dus dat was wel chill!
Ranong was een stuk leuker dan Suratthani, wat kleiner en iets meer gericht op toeristen. Zijn daar 3 dagen geweest. We zijn daar naar de hot springs geweest, dit zijn bronnen van 65 graden. Ze hadden daar ook 4 kleine zwembaden, varieerend van 40 - kokende temperatuur. 3 daarvan waren lekker om in te liggen en het schijnt ook goed voor je lichaam te zijn. Was wel rustig wennen aan de warme temperatuur, want sommige waren wel echt heet!
Je had daar ook een mooi natuurpark en hebben nog wat rondgelopen. En 's avonds een gezellige markt met allemaal eten en lekkere hapjes. Wat fruit gekocht en verse pinda's, niet geroosterd of gedroogd zoals wij ze in Nederland hebben, maar dus zacht, erg lekker!
Zijn daarna naar Kho Phayam geweest, een eilandje waar maar 500 mensen wonen, en wat nog redelijk basic is. Onze bungalow had alleen maar van 18.30 - 22.30 stroom, dus ook geen ventilator 's nachts en in het donker naar de wc, die buiten aan het huisje was, maar wel overdekt. Gelukkig had ik een zaklamp, al ben ik 1 x wel gillend terug het huisje in gerend omdat er een groot dik beest naast de wc zat, hahaha. De douche was wel een soort van buitendouche, maar allemaal mooi afgewerkt en juist een leuke sfeer!
Er waren ook echt super veel beesten, reptielen (hagedissen), boomkikkers, eekhoorns, zeearenden en grote zwarte vogels met gele snavels (engels: hornbill). Best apart en mooi om die allemaal in de vrije natuur te zien!
Hebben verder een scooter gehuurd en wat rondgereden en gesnorkeld en lekker gechilled op onze veranda waar ook een soort buitenbed was met kussens!
Je hebt hier ook allemaal tentjes met homemade icecream, bread, cashewnutbutter etc. En heeeerlijke, Indiase, chai tea!
Zijn nu op weg naad Khuraburi en willen vanaf daar Kho Surin! Hier schijn je mooi te kunnen snorkelen en we gaan daar kamperen, want een bungalow kost minstens €50,00 per nacht. Wordt nog wat, gezien alle beesten hier ;)
We gaan waarschijnlijk toch eerst naar Cambodja ipv Laos aangezien het extra visum van Stefan maar 15 dagen geldig is. (Ik had in NL een 60 dagen visum geregeld maar hij niet omdat hij korter zou gaan). We veranderen al 2 weken om de dag ons plan ;), (voornamelijk gezien visum, wat het handigst zou zijn) maar we doen wel wat we echt willen en waar we ons er chillst bij voelen en dat is het belangrijkst!
Het eten is hier trouwens erg lekker :) de curry's zijn goddelijk en die krijg je dan in een kommetje met groente, vlees en dus de curry (saus/soepig, zoveel is het) en dan moet je los rijst bestellen. Vooral de coconutcurry is heeeerlijk! En je hebt ook allemaal lekkere toetjes als gebakken banaan met honing en zoete melk!
Oh en onze nieuwste taxi-methode; motorbiketaxi! Opzich niet zo gek, achterop een scooter bij iemand. Maar wordt toch iets aparter als je je bedenkt dat onze backpacks (best groot) tussen de benen van de bestuurder in staat. En die kleine Thaise mensen komen bijna niet boven die backpacks uit, dus tas naar rechts en hoofd naar links en dan hebben ze pas weer zicht ;)
Paar uur later: zitten nu aan een visbbq gemaakt door de man die ons naar Surin brengt met zijn reisbureau! Samen met een Amerikaans stel :) en biertjes haha
GAAAAF ESSIE =D!
Zijn jullie er nog achtergekomen wat voor een beest er naast de wc zat hahaha ;p
En die curry's zijn lekker hea! Ik heb laatst bij de Thai in Maastricht ook groene curry gegeten met vis.. lekkaaaaaaa :|
Ik heb toen in Thailand mensen op de scooter gezien op weg naar werk dat was niet normaal! Zaten er gewoon heel veel op en met kinderen en al enzo! En een vrouw die zich achterop zat op te maken haha ze zijn wel wat gewend ;P
Xx
Oh en ik heb nog leuk nieuws, ik zal snel een kort mailtje sturen hehehe ;D
Es wat een verhaal! Volgens mij zijn al je busreizen ook wel heel spannend zo ;-)
Baden van 65 graden? Ben je wel helemaal gerimpeld zeker :-) Wel lekker relaxed zeg, 65 graden water terwijl het hier nog goed winter is hoor. Geen sneeuw meer maar wel koude wind, en vieze Hollandse regenbuien! Die zal je vast niet missen daar!
Haha ik ben ook wel benieuwd naar je enge beest bij de wc, laat Stefan er maar foto's van maken :P Ik zie al voor me hoe jij gillend dat beest ziet! Maar gaat het al beter met je fobie??!!
Zo te zien heb je genoeg lekker eten daar, geniet er maar van!
Groetjes en veel liefs ook van Jp en de poezen :-) en van Lou moest ik ook een kopje geven ;-) die heeft afgelopen weekend heeeel veel aandacht gehad van ons!!
Sonny: ik ben ook benieuwd naar je nieuwtje ja :D Je maakt ons allemaal nieuwschierig...
;-)
"...al ben ik 1 x wel gillend terug het huisje in gerend omdat er een groot dik beest naast de wc zat..."
"En die kleine Thaise mensen komen bijna niet boven die backpacks uit..."
LOLOLOLOL
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.