Kho Samui bleek uiteindelijk tegen te vallen, van wat we er van hebben gezien dan ;) Het hotel dat we in gedachte hadden lag wat van het centrum af maar zou goedkoper zijn dan de rest, en dat hadden we wel even nodig na de eerste nacht op Kho Tao die dus duur was. Helaas bleek dit hotel ook zo duur te zijn, 2,5 x zo duur als de Rough Guide had gezegd.. Maar hadden niet veel keus, want anders moesten we weer een taxi nemen ergens anders naartoe in de hoop dat er iets goedkopers was. Wat er dus achteraf bijna niet was ;) konden sowieso maar 1 nacht blijven ivm beschikbaarheid vd kamers dus moesten naar iets anders op zoek! we hadden eerst lekker gedouched, hadden voor dat geld wel een 3peroonskamers met airco, 4 ventilatoren waarvan 1 buiten en een warm water douche met zitgedeelte haha. Daarna over het strand gelopen naar het centrum, maar we zagen eigenlijk alleen maar luxe resorts waar je met gemak 40, of zelfs 100 of meer, per nacht betaalde. Ook de restaurantjes waren eigenlijk meer op westerse prijzen gebaseerd. Prima als je een week op vakantie bent, maar niet ons budget helaas! Ook zag het er niet echt naar uit alsof er veel andere backpackers waren en de barretjes leken ook niet even gezellig. Het strand was verder wel mooi en je scheen er ook goed te kunnen snorkelen maar toch leek het echt een stuk minder leuk dan bijvoorbeeld Kho Tao met zijn strandfeestjes.
Uiteindelijk de dag erna besloten om maar weg te gaan, omdat we niet zo goed wisten waar we anders heen moesten op Kho Samui, en dit boven ons budget was en hetzelfde was als resorts in Spanje. Konden wel een ander strand proberen, maar dan zouden we nog best wat geld uitgeven aan taxi's zonder te weten of het het waard was. Plus Stefan's visa voor Thailand verloopt de 17e en dus moet hij nog de grens over naar Birma voor een visa run (dan mag hij 15 dagen extra blijven, hij blijft dus toch tot het eind Vd reis!)
Dus de dag erna met de boot naar Suratthani gegaan en daarna de bus naar het centrum genomen. Hebben hier wat rondgelopen maar veel bijzonders is het niet. Het is echt een stad waar weinig toeristen zijn (het is wel een handige doorreisstad maar bijna niemand blijft er overnachten) en dat is ook te merken aan de staat van de stad en de gebouwen en de stank haha. Maar onder ons hotel zat een goed restaurantje en 's avonds liepen we tegen een avondmarkt aan! Dit was wel leuk om te zien en rond te lopen en ik heb daar nog wat sushi gekocht voor €0,60! Omdat er in Suratthani dus bijna geen toeristen zijn en alleen maar locals is het dus wel echt een stuk goedkoper! En het is verder ook wel is leuk om tussen de locals te lopen ipv op hele toeristische plekken!
De dag erna de bus naar Ranong genomen, waarvanuit Stefan de boot neemt naar Birma voor een visa run! Wederom een busrit die ipv 4 uur 5,5 uur duurt en waar weer 20 mensen in het gangpad staan en de airco niet goed werkt, maar je went eraan ;) was nog controle van een militair en bij 2 mensen was het niet goed en meteen heel drama maar uiteindelijk mochten ze toch in de bus blijven, maar meteen vette discussies in het Thais in de bus haha en iedereen bemoeide zich ermee. En wij maar nieuwsgierig zijn wat er nou aan de hand was, haha.
De meeste bussen in Thailand stoppen trouwens voor alle mensen die mee willen rijden en kunnen je afzetten waar je wilt (geldt voor Thaise mensen dan ;)) Daardoor duurt de rit dus ook zo lang haha. En toeristen betalen sowieso het dubbele als de locals, maar dat merk je overal wel!
Sowieso moet je goed uitkijken dat je niet geript wordt, want ze zeggen gewoon dat de goedkope boot vol is zodat je de dubbel zo dure boot neemt of de kamer met airco.
Ook namen we bijvoorbeeld een taxi vanaf Kho Tao pier naar ons hotel, spraken 200 baht totaal af. Dus wij nog checken; 100 baht pp? Ja dat zou het zijn! Uiteindelijk moesten we 200 baht pp betalen, wilde we onze tassen hebben. Allemaal sneaky, maar je er druk om maken heeft toch geen zin!
Morgenvroeg gaat Stefan dus naar Birma met de boot en daarna willen we naar de warmwaterbronnen in Ranong gaan, die genezende krachten zouden hebben waardoor iedereen erop af komt, haha. Dus als ik wat mee moet nemen voor iemand? ;)
De dag erna willen we de boot nemen naar een klein eilandje, Kho Phayam, waar nog bijna geen electriciteit is en waar je ook goed schijnt te kunnen snorkelen!
(hoop dat het blogje niet negatief klinkt aangezien Kho Samui tegenviel! Maar ben juist blij dat Stefan en ik samen dezelfde keuze wilde maken om verder te reizen ivm geld maar ook zijn visum die verloopt. We vermaken ons hier super goed en genieten van elk moment! Het is echt uniek om op zulke mooie plekken te zijn en te weten dat je niks moet, behalve genieten!)
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.