Het voelt alweer zolang geleden dat we naar de River Kwai zijn geweest (en 2 nachten hebben geslapen op een floating house). Was erg indrukwekkend te weten dat er bij de bouw van de dodenspoorlijn bijna de helft van de arbeiders is overleden. Zijn ook nog naar een begraafplaatst ervan geweest en naar een museum.
Twee dagen later ook nog naar de Hell Fire Pass en het museum ervan, waar ze arbeiders door een rots heen moesten hakken voor ze het spoor er konden bouwen.
Floating house was basic maar wel echt heen hele leuk ervaring.
Zijn ook nog naar een kleine waterval geweest waar het heel druk was door chinees nieuw jaar. Waren een stuk verder gelopen naar een grot en de bron van de waterval en daar zat het vol met Thaise mensen en die wilde allemaal met ons op de foto en lachen en bier drinken haha. Was erg grappig.
Zijn de dag erna een hele dag naar de Erawan Waterfalls geweest, dit zijn er 7 het is uiteindelijk nog best een stuk lopen, en klauteren
naar de laatste. Maar elke keer wel erg verfrissend door lekker te zwemmen, ook al zaten er heel veel vissen haha.
Maar was echt heel mooi. Waren daar ook best wat kleine aapjes.
Hebben nog olifant gereden wat leuk was, en ook met ze gezwommen en dat was geweldig. Samen op een olifant die constant ging bukken onder water waardoor wij vielen en gek bewegen en water sproeien met zijn slurf. Was echt een hele leuke ervaring. De olifanten genoten zelf ook echt zichtbaar van het water dus dat is ook fijn te weten.
Verder de nachttrein naar Phuket genomen, waarna ik een beetje ziek ben geworden maar gaat nu gelukkig wel weer beter. Hebben daar gezellig biertjes gedronken met een stel (man uit denemarken en vrouw uit litouwen) dus konden daarna wel lekker geslapen gelukkig haha. Was wel erg koud maar prima opklapbedje.
De busreis daarna naar Phuket was een drama haha. Er stonden ongfeveer 40 mensen in het gangpad, die 7 uur lang moesten staan in een super warme bus met slecht werkende airconditioning.. Was in ieder geval erg blij dat wij zaten.
In Thailand zijn ze trouwens niet erg goed in bussen regelen en alles, hahah. Je switched 4 x van bus en alle reisleiders raken elke keer helemaal in de stress en dan moet je weer switchen en echt uitleg krijg je niet. Zo gingen we onverwachts een ritje maken over de dodenspoorlijn (is nu deels in gebruik voor locale bevolking) en het enige wat ze zeiden was dat we naar het station gingen en daar de trein namen. Dus wij, ja maar we hebben 2 nachten geboekt dus we nemen nog niet de nachttrein maar blijven nog 1 nachten op de floating house. En het enige wat ze dan zeiden was, jaaa we nemen de trein. Hahaha dus wij snapte er echt niks van maar volgde maar gewoon, met het idee dat ze ons anders gewoon terug mochten brengen naar de floating house als het fout ging haha.
En zo zouden we ook bij Phuket worden opgehaald door iemand met een bordje met onze namen er op die ons naar ons hotel bracht, maar er was niemand haha. Maar hebben we daarna wel gewoon geregeld en hebben niks hoeven betalen voor de taxi
Phuket is trouwens leuk maar niet heel veel bezienswaardigheden maar je kan wel lekker winkelen en rondlopen. De eerste dag waren we alleen kapot na de trein en busreis die totaal meer dan 2 uur vertraging had en daarnaast ook nog onnodig lange wachttijden had gehad. Dus rustig aangedaan en wat rondgekeken, waren er ook pas rond 6 uur.
Gister was ik dus best ziek, overgeven ook. Maar Stefan heeft lief voor me gezorgd en heb ook genoeg medicijnen en ors en dingen mee dus gaat nu veel beter.
Hebben trouwens vanavond bij een heel apart restaurant gegeten. We dachten onbeperkt sushi, maar daarnaast had je dus ook je eigen pan met kokend water en dan had je een lopend band trein door het restaurant met dingen als vis en kip en garnalen, groenten en allemaal gekke dingen die op hersenen leken hahaha waar we niks van snapte, ongekookt, die je dus in je pan moest gooien en zelf koken. En zelf knoflook, chili enzo in je pan gooien. Heeeel apart haha en kende de helft van het eten niet maar wel een hele ervaring rijker.
Morgen vroeg op pad naar Krabi. Het blogje is trouwens zonder leestekens als uitroeptekens en weinig smiles omdat dit toetsenbord dat niet kan en veel toetsen kloppen ook niet dus dan weet je dat als het niet helemaal klopt haha.
Veel liefsss vanuit het warme, zonnige Thailand
Klinkt super Es!! Goede reis morgen naar Krabi :-) Liefs
Wat een leuk verslag Esther!Echt leuk om te lezen.
Jullie maken zo veel mee zeg! Lekker genieten en morgen veel plezier en goede reis.
Groeten ook aan Stefan xxx
Oei ik hoop dat je inmiddels weer wat opgeknapt bent! Fijn dat Stefan bij je is om voor je te zorgen :)
Je verhalen klinken heel gaaf, zo te horen vermaken jullie je wel! Fijne reis naar Krabi!
S!
Wat maak je veel mee!
Leuk om zo op papier met je mee te reizen.
Geniet van je verhalen en foto's.
Blijf schrijven......knuf.
Hoi Esther en Sefan, wat een mooi verhaal weer. Geweldig, wat jullie allemaal meemaken. Jaloers ;-) Heel fijn dat we door de verhalen met jullie mee kunnen reizen. Jammer dat je ziek werd, maar ja dat kan je wel verwachten in die landen. Daarom ook al die medicijnen. Ik begrijp dat de aanvullingen van Hanneke heel handig blijken. En fijn dat je niet helemaal alleen bent. Pas goed op elkaar en ik kan niet wachten op het volgende verslag. Liefs en Kus.
Lieve Esther,en Stefan.
Wat een leuk en boeiend verhaal,je maakt zo wel het nodige mee,en het zijn heel veel indrukken die je moet verwerken.
Het is heel leuk om jullie belevenissen te lezen,zoals jij ze beschrijft,is het net of ik er zelf bij ben.
Behalve de warmte,want hier vriest het.
Jammer dat je ziek werd,maar je had gelukkig medicijnen mee en Stefan is er ook.Ik heb je foto's gezien,op de olifant en bij de fontein,ik ben supertrots op jullie!!!Pas goed op elkaar,ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Heel veel liefs en dikke kussen,van mama Ida en ook van Jan.Liefs
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.